Besättningen

Malin Bartos

En av de två alternerande kaptenerna. Långseglat med familjen under uppväxten i en Molich X-meter, “Riksha”. Många seglarentusiaster på pappas sida av familjen. Intresserad av underhåll av båt, utrustning och motor. Är typen som läser igenom instruktionsböckerna. Googlar, läser på forum, försöker ständigt lära sig mer. Gillar öl och litteratur. Älskar Harry Potter. Härstammar till hälften från Barcelona och är mycket frusen. Äger många ulltröjor och ullunderställ. Är narkosläkare till yrket och arbetar på Barn-IVA/Barnoperation på Drottning Silvias Barnsjukhus i Göteborg.

Marie Bartos

En av de två alternerande kaptenerna. Seglat under uppväxten i familjens Tur 80 “Äventyret”. Har både seglande mamma, pappa och syskon, samt farfar Sune som var en stor seglingsentusiast. Efter Sunes knopskola var man klart rustad för sjölivet. Marie är expert på att stuva och bunkra, en ovärderlig tillgång för en småbarnsfamilj som flyttat från 5 r o k på 130 kvm till en segelbåt på 34 fot.  På något magiskt sätt har våra kläder, böcker, leksaker och tillhörigheter fått plats. Skicklig navigatör. Intresserad av sjöväder och har gått flera väderkurser. Badar i iskalla vatten. Är barnkardiolog till yrket och arbetar på Barnhjärtcentrum på Drottnings Silvias Barnsjukhus.

Ingrid Bartos

Den äldsta smågasten. Bossar över lillebror och skyddar honom från diverse faror. Vill kunna segla lika bra som Vaiana. Insisterar ofta på att ta rodret vid särskilt lämpliga tillfällen, till exempel vid tilläggning i trånga hamnar. Blir inte rädd när det kränger. Om det blåser kuling tycker hon “det är en bra dag för en seglingstur”. Är extremt intresserad av syltkakor och glass. Går ofta naken, kläder är överskattat. Är verbal som få. Gillar att baka, leka och klättra runt i båten.

Arvid Bartos

Den yngste smågasten. Är ständigt i maskopi med storasyster. Gillar att dra i rep och tampar. Är mycket intresserad av segel och trim. Ses ofta bärandes ett vinschhandtag. Tycker i princip alltid att det är för dåligt skotat och jobbar stenhårt med vinschen för att skota hem mer. Största intresset i övrigt är katter. Pratar ständigt om katter och äger en stor uppsättning katter – stora, små, hårda och mjuka. Gillar också Pokémon och Ninjago.

%d bloggers like this: